neděle 14. února 2016

Movie Journal #1

Nejsem nějaký bůh ví jaký fanoušek, do kina skoro nechodím, filmy mám spíše jako zvukovou kulisu u jiné činnosti. Pokud mě nějaký nezaujme tak, že si zaslouží mou plnou pozornost. O o filmech, které mě zaujaly bude právě tato rubrika.

Za celý leden jsem viděla (možná spíš slyšela :)) 35 filmů. To je na mě opravdu hodně.
Zde je seznam těch, které se mi líbily a koukla bych na ně klidně po druhé.

Chef/Šéf
2014, USA
Režie: Jon Favreau
Hlavní roli v tomto filmu o vaření hraje i režisér snímku. Šéfkuchař, který odejde z luxusní restaurace, se rozhodne vařit společně se svým kolegou a synem v food trucku. Doporučuji si k filmu vzít nějaké dobroty, protože na ně během filmu stejně dostanete chuť, celý film doprovází skvělá hudba.



Far from the Madding Crowd/Daleko od hlučícího davu
2015, USA
Režie: Thomas Vinterberg
Příběh se odehrává v Anglii v 19. století a hlavní postavou je nezávislá Bathsheeba, která v tomto století nemá problém odmítnou nabídku ke sňatku a snažit se stát se úspěšnou hospodářku. Nakonec se Bathsheeba provdá, ale nezvolí dobře.Skvělá výprava, malebná krajina a příjemná podívaná.


Men, Women & Children/Muži, ženy a děti
2014, USA
Režie: Jason Reitman
Film sleduje příběhy středoškoláků a jejich rodičů v digitálním světě, postavy jsou tak zaneprázdněny virtuální komunikací, že zapomněly komunikovat mezi sebou. Je tu matka, která kontroluje svoji dceru na každém kroku, kontroluje a promazává veškeré její účty na sociálních sítí, zatímco ona má tajný účet pod jinou identitou. Máme tu otce snažící se porozumět svému synovi, který skončil s fotbalem a hodiny tráví u videoher. Druhá matka na rozdíl od první zmiňované naopak dceru na internetu "téměř prodává", aby se stala slavnou nebo další manželský pár mezi kterým už není jiskra jako bývala a tak se to jeden z nich rozhodne řešit po svém.



The Age of Adaline/Věčně mladá
2015, USA
Režie: Lee Toland Krieger
Romanťárna s krásnou Blake Lively, která po autonehodě přestane stárnout. Na romantický film vcelku originální námět. Myslím, že stojí za shlédnutí i pro ty, kteří nejsou přímo fanoušky romantických filmů.



The Fault in Our Stars/Hvězdy nám nepřály
2014, USA
Režie: Josh Boone
Je mi jasné, že o knížce i filmu jste už určitě slyšeli. Takže není nutné film nijak představovat. Film se mi líbíl, ale po pravdě jsem si myslela, že se mi bude líbit ještě víc. Film pro mě hodně zvedla Shailene, kterou mám opravdu moc ráda.

7 komentářů: