neděle 8. října 2017

Movie Journal #6

Za 9 měsíců tohoto roku jsem viděla ani ne 50 filmů. Za prvé nebyl čas a za druhé mě to nějak nebaví. Jsem asi (asi určitě) divná, ale většinou, když jsem se koukala na film, jsem u toho musela dělat ještě něco jiného:) Nicméně toto je moje top pětka filmů, které se mi líbily nejvíce z toho, co jsem viděla.

Bridget Jones´s Baby/ Deník Bridget Jones

2016, Velká Británie/ Francie/Irsko
Režie: Sharon Maguire

Pokračování životní cesty smolařky Bridget, nyní už je o pár let starší, ale trapasy se jí stále drží. I v tomto dílu zažijeme vtipné scény, přesto si myslím, že na první a druhý díl to nemá. Oddychovka dobrá. Nejlepší scéna s Ed Sheeran :).



Life of Pi/ Pí a jeho život
2012, USA/Tchaj-wan/Velká Británice
Režie: Ang Lee

Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Yanna Martela. Kniha patří mezi mé oblíbený, takže jsem byla zvědavá, jaký bude film. Samozřejmě kniha byla lepší, jak už tomu tak bývá.
O čem film je a jeho recenzi si můžete přečíst například ZDE.



The Dressmaker/ Švadlena
2015, Austrálie
Režie: Jocelyn Moorhouse

Fim byl zfilmován podle knihy od Rosalie Ham. Vypráví příběh o Tilly, která se po letech vrací do svého rodiště. Když byla malá musela město opustit kvůli obvinění z vraždy, nyní se vrací jako zkušená švadlena předních návrhářů, aby se postavila své minulosti a zjistila, co se vlastně stalo a jestli je opravdu prokletá, jak o ní všichni v městečku říkají.



The Founder/ Zakladatel
2016, USA
Režie: John Lee Hancock

Film vypráví skutečný příběh Raye Kroca, který se zasloužil o vybudování sítě restaurací
McDonald´s. Ačkoliv Kroc nevymyslel restauraci samotnou, přišel s frančízou, rozhodně to však není žádný hrdina, uvidíte sami. Film se mi líbil hlavně, že jsem viděla, jak takové impérium vlastně vzniklo. Michael Keaton v hlavní roli byl výborný.



Why him?/ Proč právě on?
2016, USA
Režie: John Hamburg

Pětici filmu uzavírá bláznivá komedie Proč právě on s charismatickým James Franco. Námět podobný jako u Fotr je lotr od stejného scénáristy Johna Hamburga. Pokud se chcete pobavit po náročném dni, tak doporučuji.

3 komentáře:

  1. Proč právě on? jsem viděla zrovna minulý týden a strašně moc se mi líbil, příjemná oddychovka :) Dítě Bridget Jonesový jsem taky viděla a souhlasím, že na první a druhý díl toto pokračování nemá :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. The dressmaker by som si pozrela :), inak prvé dva filmy som videla a Brigitt bola veľmi fajn, ten druhý ma až tak nenadchol.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že som nevidela ani jeden, no celkom ma zaujal práve ten posledný :)
    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat