úterý 14. listopadu 2017

Movie Journal #7


A Dog´s Purpose/ Psí poslání
2017, USA
Režie: Lasse Hallstrom

Rodinný film o jednom věrném pejskovi. Film je o stěhování psí duše, ten samý pes se narodí několikrát po každé v jiném psím těle a po každé ho čeká jiné dobrodružství. Film je pro děti i dospělé a potěší na duši i když pár smutných momentů tam určitě je.



Colonia/ Kolonie
2015, Německo/Lucembursko/Francie
Režie: Florian Gallenberger

Film je inspirován skutečnými událostmi, které se odehrály v Chile v 70. letech. Film vypráví o kolonii Dignidad, která v tu dobu v Chile existovala, tvářila se jako neškodná náboženská organizace, ovšem opak byl pravdou. Do této kolonie se dostává Daniel a poté jeho přítelkyně Lena, která do kolonie přijde dobrovolně, aby svého milého zachránila.



IT/ TO
2017, USA
Režie: Andy Muschietti

Horor podle slavné knihy od Stephana Kinga. Film jsem viděla v kině a musím přiznat, že pár lekanců jsem opravdu zažila. Více v traileru...


Nerve/ Nerve: Hra o život
2016, USA
Režie: Henry Joost, Ariel Schulman

Nerve je online hra při které můžete být buď jen dívákem a nebo hráčem. Hráči plní různé výzvy, kteří jim zadají diváci a všechno musí natáčet na mobil, po splnění výzvy se jim určitá částka připíše na jejich účet. Výzvy plní, postupně odpadají hráči než se dojde do finále. Má to však samozřejmě háček.


Učitelka
2016, Česko/Slovensko
Režie: Jan Hřebejk

Film Jana Hřebejka natočený na Slovensku se slovenskými herci vypráví příběh o jedné paní učitelce a jejích žácích a rodičů oněch žáků. Paní učitelka využívá svého postavení za účelem osobního obohacení, děti budou mít dobré známky, pokud jí,ale rodiče vyhoví v čem bude potřebovat. I když poslední dobou mě filmy od Hřebejka nijak neohromily, tenhle se mi líbil a vřele doporučuji.

2 komentáře:

  1. I want to see the first one! :)
    Thanks for sharing!


    www.luciagallegoblog.com

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsem jen Nerve, který se mi moc líbil :) Ostatní filmy znám jen podle názvu, ale ráda bych se na ně i podívala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat