úterý 18. dubna 2023

Reading Journal #12

HURÁ! Čtu! S malým dítětem a prací prostě na čtení nemám čas. Není, kdy! Nicméně už jsou tomu tři měsíce, co čtu. Ptáte se kdy? Když uspávám malého. Čtu do té doby než usne, což někdy je klidně hodinka. Už jsme spolu takhle přečetli 5 knížek. 

Teď se budete asi divit, ale pohádky nebo knížky pro děti mu nečtu. Prostě mu čtu to své. Čteme tedy romanťárny bez erotiky, žádné násilí apod. Přesto by asi nevadilo ani kdybych mu četla thriller. Děti prý zhruba do 2,5 let a déle vůbec nevnímají, co čtete. Poslouchají tón hlasu, dikci.

Láska jako z filmu/ Love Like the Movies

Autor: Victoria Van Tiem
2015, Mladá Fronta

Moc hezká romantická kniha s velmi dobrým námětem. Výborné je spojení s notoricky známými filmy. Kniha krásně plyne a čte se opravdu dobře. 
A o čem kniha vlastně je? Kensington má skvěle vypadající kariéru v reklamce, snoubence Bradleyho a kamarádky, jen v rodině to trochu hapruje. Ale opravdu jen v rodině? Najednou se začínají objevovat i problémy v práci a do toho se zjeví její ex přítel.
Hodnocení: 4/5 


Píseň zítřka/ A Song for Tomorrow

Autor: Alice Peterson
2018, Ikar

Takhle knížka pro mě měla mnoho pasáží, kdy jsem se rozbrečela. Jedná se o opravdu dojemný příběh.
Alice, hlavní postava, má cistickou fibrózu, přesto se snaží žít, co nejnormálnější život. Kniha na jednu stranu líší život s nemocí a komplikacemi s tím spojené. Na druhou stranu ukazuje touhu Alice žít, být milovaná a plnit si sny.
Hodnocení: 4/5 


Každá ráda kamaráda/ Josh and Hazel´s Guide to Not Dating

Autor: Christina Lauren
2022, Jota

Kniha o tom, jak spolu Josh a Hazel (ne)randili. Takhle knížka mě hodně bavila, opět je to četba, hlavně pro ty, kteří mají rádi romantiku. Příběh je vyprávěn z pohledu Hazel i z pohledu Joshe. Rozhodně si ještě něco od autorky přečtu.
Hodnocení: 4/5 


Panství Edenbrooke/ Edenbrooke

Autor: Julianne Donaldson
2016, Ikar

Jednou za hodně velký čas sáhnu po historickém románu a v tomto případě jsem sáhla velmi dobře.
Pokud máte rádi romantické příběhy a Jane Austenovou kniha je přesně pro vás. 
Dvě sestry, každá úplně jiná, ale zatoužily po stejném muži. Jak tohle dopadne?
Hodnocení: 4/5 



Žádné komentáře:

Okomentovat