pátek 5. srpna 2016

Movie Journal #5

Máme tady rekord!! V červenci jsem měla celkem volného času a také jsem byla nemocná a zhlédla jsem pro mě téměř neuvěřitelný počet filmů. Za červenec jsem viděla 40 filmů a zde je má Top pětka.

Beyond Paradise
2015, USA
Režie: J. Jonroy Alani

Romantické drama v hlavní roli s půvabnou Francia Raisa v doprovodu krásné hudby. Rozhodně nečekejte klasickou romanťárnu s dobrým koncem, okrajově se dotýký i jiných důležitých témat. Moc hezky napsaný příběh, doprovází řekla bych dobré herecké výkony. Toto poetické drama mohu vřele doporučit.


Holding the Man
2015, Austrálie
Režie: Neil Armfield


Další film nabitý emocemi, opět nečekejte žádný happy ending. Holding the Man vypráví milostný příběh dvou mužů z 70. a 80. let, kdy  homosexualita byla na veřejnosti ještě tabu a také kdy byl poprvé zaznamenám virus HIV. Muži se musí potýkat s diskriminací, žárlivostí, rozchodem a nakonec i s nemocí.



Honeytrap
2014, UK
Režie: Rebecca Johnson


Film je o dospívající dívce, která se přestěhuje do Brixtonu ke své matce, doposud žila u prarodičů v Trinidadu. Setkává se tedy s "trochu" jiným světem, jiným životním stylem. Snaží se zapadnout do nového světa, seznamuje se s velmi pohledným začínajícím rapperem. A hádejte co? Zamiluje se do něj? A hádejte co? Nebude to úplně dobře. A po třetí bez happy endingu,


Jane Wants a Boyfriend
2015, USA
Režie: William Sullivan


Tento film mě naprosto uchvátil. Hlavními postavami tohoto filmu jsou: dívka trpící aspergerovým syndromem a její sestra, která starost o svou mladší sestru někdy přehání. Film mě opravdu hodně upoutal a rozhodně Vás nenechá chladné. Krásný, upřímný film s vcelku příjemným obsazením. Tak co myslíte? Čeká nás tady happy ending? Koukněte a uvidíte.


Soft Lad
2015, UK
Režie: Leon Lopez


Tanečník David, zamilovaný do o trochu staršího muže s kterým má intimní vztah. Má to však několik háčků, jeho objekt zájmu Jules je ženatý, má dceru a to nejdůležitější jeho žena je Davidova sestra. David si pomalu začíná uvědomovat, že jejich vztahem může ublížit celé své rodině a tak vztah ukončuje. Mezitím se v klubu seznamuje se Samem, bude z toho sex na jednu noc nebo něco víc? Dočká se David toho pravého?! Nebude to vůbec lehká cesta. Film se mi moc líbil, na debut velmi podařené. Opět to nebylo nic veselého a "trošku" jsem si pobrečela, ale to u všech zmiňovaných filmů.


Viděli jste některý z filmů?
Máte v plánu se na nějaký můj tip se podívat?

Budu ráda, když mi napíšete, jaký pěkný film jste vy viděli za poslední dobu.

4 komentáře: