neděle 27. června 2021

Reading Journal #8

Tokyo Story
Autor: Tereza Macková
2020, Pointa

Hezké oddechové čtení, knížka byla tenounká a v paperbacku, takže doporučuji na cestování MHD, krásně se vejde do kabelky 👍😊. Jedná se o romantické, svižné čtení, kdy se dívka Alice (Češka) vydává na vlastní pěst do Japonska najít svou ztracenou lásku (nadaného klavíristu z Japonska).
Hodnocení: 3/5 
Tokyo story

Pád do hlubin/ Rapid Falls
Autor: Amber Cowie
2020, Ikar

Příběh dvou sester, který se odehrává ve dvou časových rovinách, v roce 1997 a v roce 2016. Před dvaceti lety, když obě sestry byly ještě na střední škole, došlo k strašné autonehodě, které obě sestry poznamenala a umřel při ní přítel jedné ze sester. A ta druhá si za to odpykala trest. Z knihy byla za mě ok, možná chvílemi nezáživná a bavit mě pořádně začala až cca posledních 60 stran.
Hodnocení: 3/5 
Pád do hlubin

Polámaná loutka/ The Broken Puppet
Autor: Amo Jones
2018, Baronet

Druhý díl série Elitní klub hráčů, o prvním díle jsem psala v Reading Journal #7, určitě je třeba si přečíst první díl, nejedná se totiž o volné pokračování. Pokračování přímo navazuje na konec prvního dílu, kdy se hlavní hrdinka rozhodla opustit domov kvůli záležitostem, co se staly. A tak je s její nejlepší kamarádkou na útěku. Opět tu máme spletenec záhad, které se nám jen pomaličku odkrývají. Někdy se mi zdá příběh už překombinovaný, ale to nic nemění na tom, že knížka mě hodně bavila. Těším se na třetí díl série.
Hodnocení: 4/5 
Polámaná loutka

Šepot mrtvých/ Tacet a Mortuis
Autor: Amo Jones
2018, Baronet

Po Polámané loutce (viz výše) vyšel třetí díl série Elitního klubu hráčů, který opět úzce navazuje na dva předchozí díly a bez jejich přečtení se nehnete. Tato série je hodně čtivá a knížky se velmi dobře čtou, nicméně tento díl byl zatím nejslabší.
Hodnocení: 3,5/5 
Šepot mrtvých



5 komentářů:

  1. Mně se líbí ta poslední kniha, ale hlavně podle obalu O:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to už je třetí díl série, bohužel nejslabší, na další díl jsem se už vykašlala :D

      Vymazat
  2. Znám první knížku, kterou bych si i ráda přečetla :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,
    moc první přehled, znám z toho jen první díl ze série od Amo Jones. Díky za další tipy!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat